مجله نوجوان

مطالبی برای گروه جوان و نوجوان

مجله نوجوان

مطالبی برای گروه جوان و نوجوان

طبقه بندی موضوعی
پیوندهای روزانه



کارت‌های حافظه یا مموری کارت در دوربین‌های دیجیتال، موزیک پلیرها، گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها، و حتی لپتاپ‌ها استفاده می‌شوند. اما همه کارت‌های SD یکسان نیستند، کلاس‌های سرعت مختلف، اندازه‌های فیزیکی متفاوت، و ظرفیت‌های متنوعی وجود دارد.یکی از معضلات کارت حافظه انتقال یا عدم انتقال برنامه ها بر روی کارت حافظه است و به طور مثال در محصولات نوکیا اگر شما بخواهید کارت حافظه را خارج کنید دیگر تمامی برنامه‌های موجود بر روی آن را از دست می‌دهید که این می‌تواند در کارایی گوشی شما تاثیر فراوانی داشته باشد و حتی ممکن است تمامی اطلاعات مخاطبین و یا اطلاعات حساس را در صورت مشکل دار شدن کارت حافظه از دست بدهید.

به هر حال اینکه تلفن همراه شما دارای قابلیت‌های کارت حافظه و هم حافظه داخلی باشد بحث کاملا سلیقه‌ای است ولی با جمیع این نکات خودم گوشی لومیا 620 را خریداری کردم که دارای 8 گیگابایت حافظه داخلی برای نصب برنامه و درگاه کارت حافظه برای ذخیره سازی فیلم و موزیک است و دیگر نگران از دست دادن برنامه و اطلاعات با مشکل احتمالی کارت حافظه نخواهم بود.

 اگر مموری کارت شما خراب شده و هیچ فایلی درون آن قابل مشاهده نیست، کافیست که ابتدا وارد Folder Option شده و مطابق تصویر زیر، گزینه Show hidden files and folder را انتخاب کنید. پس از آن، با ورود به محیط Command Prompt (وارد Run شده و عبارت CMD را تایپ کنید) دستور زیر را نوشته و کمی صبر کنید. دقت داشته باشید که بجای حرف H، حرف درایو مموری کارت خودتان را قرار دهید.

به طور خلاصه، همه کارت‌های SD سرعت یکسانی ارائه نمی‌کنند. این موضوع برای بعضی کارها مهم‌تر از کارهای دیگر است. یک راه سریع برای فهمیدن تفاوت میان سرعت های کارت های CF ویژگی پروفایل VPG (یا Video Performance Guarantee یا گارانتی عملکرد فیلمبرداری یا ضبط فیلم) آنهاست. انجمن CompactFlash Association این الزامات و ضوابط را برای اولین بار در سال 2011 برای اطمینان حصول از این امر ایجاد کرد که کارت های حافظه با الزامات فیلمبرداری حرفه ای سازگار باشند و مصرف کنندگان به راحتی بتوانند این قابلیت را تشخیص بدهند. کارت هایی که پروفایل VPG آنها 20 است (که بصورت VPG-20 بیان می شود) قادر به فراهم کردن سرعت ضبط پایداری حداکثر تا 20 مگابایت در ثانیه هستند، که این میزان سرعت برای ضبط فیلم های HD1080p یا همان فول HD بدون افت فریم یا فریم ریت (منظور تعداد فریم ضبط شده در ثانیه) مناسب است. پس از پروفایل VPG-20، پروفایل VPG-65 با حداکثر سرعت ضبط پایدار 65 مگابایت در ثانیه معرفی شد، که به ضبط فیلم های 4K اختصاص دارد. در خصوص کارت های CF، عکاسانی که به استفاده چند منظوره بیشتر کارت حافظه خود برای عکاسی و فیلمبرداری علاقه دارند باید به دنبال کارت هایی با سرعت های رایت بالا و جدید ترین فاصل UDMA (مخفف Ultra Direct Memory Access یا دسترسی حافظه فوق مستقیم) باشند، که جدیدترین نسخه این فاصل در حال حاضر UDMA7 است و سرعت رایتی حداکثر تا 167 مگابایت در ثانیه را تامین می کند. شرکت SanDisk در حال حاضر فلش کارت های مدل Extreme Pro CompactFlash خود را با ضرفیت های ذخیره سازی 16-256GB عرضه می کند. مثلا، اگر شما یک عکاس حرفه‌ای هستید که با سرعت بالا، با دوربین DSLR عکس‌های پیاپی می‌گیرید و آن‌ها را در فرمت RAW ذخیره می‌کنید،کارت‌های حافظه کاربردهای زیادی در ابزارهای دیجیتال امروزی پیدا کرده‌اند و روز به روز بهتر و باکیفیت‌تر می‌شوند. کارت‌های SD در ادامه‌ی پیشرفت کارت‌های MMC یا مالتی‌مدیا کارت معرفی شدند؛ باریک‌تر، سریع‌تر و با ظرفیت بیشتر. البته SD یک تفاوت دیگر هم دارد و آن نحوه‌ی قرارگیری در شکاف کارت حافظه است. MMC در هر دو جهت وارد شکاف می‌شود ولیکن تنها در صورتی که جهت درست باشد کار می‌کند. اما SD تنها به یک شکل وارد شکاف می‌شود و احتمال اشتباه صفر است. به یک کارت SD پرسرعت نیاز دارید تا دوربینتان با سرعت بالایی عکس‌ها را ذخیره کند.همانند فلش درایوها، درایوهای SSD، و دیگر منابع ذخیره‌سازی، کارت‌های SD هم ظرفیت‌های ذخیره‌سازی متفاوتی دارند.اما تفاوت در ظرفیت کارت‌های SD به همین جا ختم نمی‌شود. کارت‌های استاندارد SD یا SDSC بین ۱ مگابایت تا ۲ گیگابایت و در مواردی ۴ گیگابایت ظرفیت دارند. کارت‌های SDHC که بعدها طراحی شدند، بین ۲ تا ۳۲ گیگابایت ظرفیت دارند. و کارت‌های SDXC که جدیدترین استاندارد این کارت‌ها هستند بین ۳۲ گیگابایت تا ۲ ترابایت ظرفیت دارند. برای اینکه از کارت‌های SDHC یا SDXC استفاده کنید، باید دستگاهی داشته باشید که از آن‌ها پشتیبانی کنند.

سرعت مناسب هم بسیار مهم است، به خصوص در مورد فیلم‌برداری با گوشی‌هایی که دوربین قدرتمند دارند و همچنین دوربین‌های حرفه‌ای که معمولاً از فیلم‌برداری با رزولوشن 4K پشتیبانی می‌کنند. شاید در گذشته اهمیت سرعت کمتر بود اما حالا با افزایش رزولوشن عکس‌ها و فیلم‌ها، به سرعت‌های بالاتر نیاز داریم. مثلاً اگر یک عکاس حرفه‌ای باشید و از دوربین‌های DSLR استفاده کنید، فرمت حجیم و فشرده‌نشده‌ی RAW برای عکاسی، اولین انتخاب شماست. قطعاً برای ذخیره کردن چنین عکس‌های حجیمی  به کارت‌های سریع‌تر نیاز پیدا می‌کنید و دوست دارید تصاویر هر چه سریع‌تر ذخیره شوند. فیلم‌برداری با رزولوشن بالا هم طبعاً به کارت سریع نیاز دارد.



موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۱۰/۰۱
فرزاد هاتفی