متخصص گوش و حلق و بینی جراحی پلاستیک
نورولوژیستها (متخصصان مغز و اعصاب)، روانپزشکان و روانشناسان اگرچه حوزه کاری مشخصی دارند و تخصصهای جداگانهای میگیرند، از سوی بسیاری از مراجعان و بیماران ممکن است با یکدیگر اشتباه گرفته شوند. اینکه کی باید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کرد، کی به روانپزشک و کی به روانشناس، ممکن است سوال بسیاری از مردم باشد.
اگر این سوال، سوال شما هم باشد، باید بدانید که اصولا روانشناس فردی است که دوره عمومی پزشکی را نگذرانده است و با گرفتن مدرک لیسانس، فوقلیسانس و دکترا در رشته روانشناسی، روانشناس شده است و میتواند با ارائه راهکارهای مختلف (بدون تجویز دارو) به مراجعانش کمک کند اما روانپزشک، پزشک متخصصی است که دوره عمومی پزشکی را طی کرده و پس از آن در رشته اعصاب و روان تخصص گرفته است.
پزشکی که در زمینه بیماری های مغز و اعصاب (نورولوژی) تخصص دارد نورولوژیست یا متخصص مغز و اعصاب نام دارد.
پزشک عمومی بعد از سپری کردن 4 سال دوره رزیدنتی در این تخصص بیماریهای مغز و اعصاب به نورولوژیست یا متخصص مغز و اعصاب منسوب می گردد و پس از آن با گذراندن دوره های تکمیلی فوق تخصصی مغز و اعصاب در رشته های مربوطه (سردرد، بیماریهای حرکتی، خواب، بیماریهای عروقی مغز، Neuro Imaging، ام اس، دمانس، سرع، نورو افتالمولوژی ) به صورت فوق تخصصی به درمان بیماران مبتلا به بیماریهای مغز و اعصاب می پردازد.
به درمان غیر جراحی بیماریهای مغز و اعصاب و عضلات می پردازد و در صورت نیاز به جراحی در موارد خاص شما را به جراح ارجاع می دهد. تشخیص و درمان بیماریهای مغز و نخاع در حیطه غیر جراحی از جمله سردردها، سرگیجه، بیماریهای اعصاب محیطی، تشنجها، صرع، فراموشی، اختلالات حافظه، گزگز دستها و پاها، کمر درد، لرزش بدن، اختلالات خواب، سکته مغزی، ام اس، مننژیت، نوروپاتی، میوپاتی، پارکینسون و. . . بر عهده این گروه از پزشکان است.
فوق تخصص غدد یک متخصص واقعی است متخصص غدد فردی است که بیماریهای هورمونی را به طور کامل مورد مطالعه قرار داده و بهترین درمانهای ممکن را میشناسد، حتی در مواقعی که راههای مرسوم درمان جواب نمیدهد. متخصص غدد بر خلاف پزشک خانواده یا پزشک عمومی هورمونها و بیماریهای هورمونی را به طور عمیق مورد مطالعه قرار میدهد و بهترین روش درمان ممکن را پیدا میکند. بیشتر پزشکان عمومی دارای تخصص لازم برای تشخیص و درمان بیماریهای اصلی هستند، اما گاهی اوقات نیاز به کمک یک متخصص است.
متخصص غدد با جدیدترین روشهای درمانی آشنا است دانش و درک ما از بیماریهای هورمونی پیوسته در حال تغییر است. کار یک متخصص غدد دانستن این تغییرات و درک روشهای درمانی جدیدی است که در دسترس بیماران امروز قرار دارد. بیمارانی که به متخصص غدد مراجعه میکنند، میتوانند به جدیدترین روشهای درمانی دسترسی داشته باشند.
یکی از تخصصهای مهم دستیاری پزشکی که با راه هوایی و تنفس انسان ارتباط نزدیکی دارد تخصص گوش و حلق و بینی و جراحی سرو گردن است. همه ساله در آزمون ورودی رزیدنتی یا دستیاری پزشکی تعداد زیادی از پزشکان متخصص معتبر دکتر گوش و حلق و بینی با رتبه های بالا چه در ایران و چه در آمریکا در خواست ورود به رزیدنتی و تخصص گوش و حلق و بینی را دارند.
وظایف متخصص گوش، حلق و بینی چیست؟
جدای از تمرکز این رشته بر سیستم تنفسی، متخصص (ENT)به بیماریهای حنجره، سینوسها و ساختار صورت و گردن نیز تسلط دارد.متخصص گوش و حلق و بینی همچنین دورههایی در حوزهی علوم ارتباطی شامل درمان گفتاری و شنیداری، طی کرده است. وظایف متخصص (ENT) به نوع بیماری و تخصص اضافی آنها بستگی دارد.
گوشها و بینییک متخصص (ENT) اختلالات گوشی شامل کمشنوایی، اختلال ناتوانی در حفظ تعادل، سوت کشیدن گوش و مشکلات حاد گوش داخلی و خارجی را درمان میکند.متخصص گوش و حلق و بینی همچنین بر مشکلات سینوسی و پلیپ بینی که منجر به خرناس کشیدن در خواب، آلرژی و اختلالات چشایی میشود تمرکز دارد. متخصص (ENT) ممکن است جراحی پلاستیک را برای حل مشکلات ساختاری در شکل بینی انجام دهد.
درمان مشکلات سر و گردن که منجر به اختلال در سیستم بینایی، شنیداری و بویایی میشود، ممکن است مربوط به بیماریهای ویروسی، تصادفات یا سرطان باشد. درمان اختلال عصبی جمجمهای نیز بخشی از این تخصص استمتخصص گوش و حلق و بینی، آزمایشهای مختلفی مانند بررسی حساسیتها، بیماریهای ویروسی و سرطان را اجرا میکند. متخصص (ENT) دارو تجویز کرده، درمان را اجرا، شنوایی را آزمایش و بیمار را به پزشک مربوطه ارجاع میدهد.
متخصص گوش و حلق و بینی جراحی پلاستیک و ساختاری را نیز به کمک میکروسکوپهای قدرتمند انجام میدهد. جراحان، پلیپ را حذف، شکاف سقف دهان را اصلاح تومورها یا سلولهای سرطانی را درمان میکنند و شکل ظاهری بینی را تغییر میدهد